Društvene mreže

Kultura se brani sa stilom #JaSamMuzej

ja sam muzejj

Kultura je na staklenim nogama. Najezda sadržaja koji ne priliči vremenu u kom živimo. Sva naučna dostignuća i civilizacijski nivo koji smo postigli razvojem svih grana društva preti da bude upropašćen jeftinim sadržajem i lovom za lovom. U BIH su udlučili da ne ustuknu i odbrane muzej koristeći moderne tehnologije objedinjene heštegom #JaSamMuzej.

Predstavinici javnog života ne žele da kultura u BIH zamre. Zemaljski muzej ne radi 3 godine i javnost se pobunila svesna da je to jedna od brana koja pomaže da kultura ostane netaknuta. Ljudi poput Darka Rundeka, Abdulaha Sidrana, Moamera Kasumovića, Damira Imamovića, Damira Nikšića (ukupno njih oko 150) simbolično su dežurali i svojim prisustvom podizali svest o važnosti te i sličnih ustanova za društvo.

Izgleda da društveni mediji, iskorišćeni na pravi način, mogu da utiču na menjanje stvari u društvu. Naravno, akcije su mnogo efikasnije kada iz njih, imenom i prezimenom, stanu oni čija je društvena uloga da ne dozvole eroziju vrednosti. Pratite #jasammuzej, njihov Facebook, YouTube i Instagram stranicu i doprinesite na svoj način.

Svideće vam se i sledeće
VCCircle_Uber
Uber spašava živote
dizzygoalsinstructions
Smeh do suza sa #DizzyGoals

Ostavite komentar

Vaše ime*
Vaša stranica

Vaš komentar*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>